Tipuri de ciuperci comercializate

ROM-FUNGHI este o companie specializată în și comercializarea angro a diferitelor tipuri de ciuperci de pădure în stare proaspată, congelată și deshidratată.

Ciupercile noastre sunt colectate din ariile montane din România şi sunt prelucrate imediat în cele mai bune condiţii pentru a-şi menţine neschimbate toate caracteristicile organoleptice.

Producţia este clar definită de la ◉colectare ◉slectare ◉procesare pană la ◉ambalarea și ◉comercializarea produselor pentru a satisface cele mai stricte cerințe ale clienților noștri.

Ciuperci proaspete
Ciuperci congelate
Ciuperci deshidratate

Hribul este una dintre ciupercile cele mai apreciate și cunoscute în întreaga lume.
Este printre cele mai culese ciuperci din pădurile României. Hribii au o aromă excepțională, sunt foarte bogaţi în vitamine și proteine, sărace în calorii și ușor de gătit, ceea ce înseamnă că au fost mâncaţi de secole.

Gălbiorii sunt, fără îndoială, una dintre cele mai căutate şi apreciate ciuperci de pădure. Gălbiorii au un gust rafinat şi o carne fermă, compactă. Într-o salată, într-o omletă, ca însoțire a pastelor, a cărnurilor albe sau a peștilor, rafinamentul lor te va seduce.

Crăiţa este considerată regina ciupercilor. Această ciupercă este un comestibil excelent și a fost considerată ciuperca preferată a împăraților romani care i-au şi dat numele. Este suficient să o prăjiți cu puțină sare, nu este necesară o altă adăugare, datorită gustului excepțional al acestei ciuperci.

Zbârciogii sunt ciuperci de primăvară, cu picioare și pălării goale.
Zbârciogii sunt ciuperci comestibile excelente, cu condiția să fie suficient de gătite!!! Sunt într-adevăr toxice în stare brută, conțin hemolizină!!!
De o calitate culinară deosebită, Zbarciogul are o consistență care este atât suplă, fermă, puţin elastică și un parfum foarte particular, care va putea ieși în evidență și mai mult în orice preparat pe bază de cremă.
Verpa bohemica face parte din familia morchella. Această ciupercă de primăvară se distinge de morchella deliciosa prin pălăria atașată de picior și prin aroma ușor mai blândă. Este important să fie bine gătită !!!

Este o ciupercă comestibilă gustoasă şi una dintre primele ciuperci care pot fi culese după iarnă. Merge foarte bine prăjite cu un sos, unde va înlocui ciupercile champignons şi merge în mod deosebit de bine cu peşte sau cu scoici.

Trâmbița piticului are gust de cacao, arome de unt și o textură fină.
Dacă culoarea la început te sperie, dupa ce o vei folosi o dată, te va convinge să o adopți în bucătărie.
Această ciupercă este perfectă în sosuri cremoase, omletă cu brânză. Este delicioasă în supe și cu legume la grătar.

Buretele de rouă este o ciupercă mică, care are particularitatea de a crește în cercuri foarte distincte în pajiști umede, pășuni, margini ale căilor. Este o ciupercă de bună calitate.